Středa 15. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu dvou vozů celkem šest zraněných osob, jedno z vozidel bylo policejní

Dne 14. 2. 2012 v 10:52 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážnější dopravní nehodě u Valašského Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Později na místo vyjel také speciální vyprošťovací vůz hasičů z Kroměříže. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/35 došlo ke střetu osobního auta zn. Kia Sorento s policejním vozem zn. Š Octavia.

Po vzájemném střetu skončila obě vozidla na střeše. Kia zablokovala jeden z jízdních pruhů, policejní vozidlo skončilo za příkopem v poli. Při nehodě se zranilo celkem šest přepravovaných osob, z toho čtyři v policejním autě.

Na místo se postupně sjely posádky zdravotníků, policistů i hasičů. Zdravotníci a lékaři si postupně zraněné přebrali do své péče. Po prvotním ošetření byli pacienti třemi sanitními vozy odvezeni do nemocnice. Nikoho z účastníků nehody nebylo nutné vyprošťovat.

Hasiči se soustředili na zajištění místa nehody a vraků proti případnému požáru i úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s převrácením aut zpět na kola. Na vytažení policejního vozu byl na místo povolán jeřáb hasičů ze stanice Kroměříž.

V době manipulace s vraky aut byla doprava na hlavním tahu zcela uzavřena.

Tisková zpráva Policie ČR.

V úterý kolem jedenácté hodiny dopoledne došlo nedaleko Valašského Meziříčí k dopravní nehodě, při níž bylo zraněno šest osob, z toho tři policisté při výkonu služby. Kromě policistů seděl ve služebním vozidle i muž, jehož hlídka Pohotovostního a eskortního oddělení ze Zlína převážela z Olomouce do obce Horní Lideč.

Viníkem dopravní nehody je s největší pravděpodobností sedmatřicetiletý řidič z Hradce Králové, který se rozhodl policejní vůz předjet. Těsně před dokončením tohoto manévru však jeho vozidlo dostalo smyk a zadní částí se střetlo se služebním vozem. Následkem toho byla obě vozidla vymrštěna mimo vozovku. Tak jako vůz viníka, tak i policejní vozidlo skončily převráceny na střeše. Při nehodě byli zraněni všichni účastníci, včetně spolujezdce řidiče, který policisty předjížděl.

Naštěstí byli všichni připoutáni bezpečnostními pásy a zranění nejsou vážná. Vsetínská dopravní policie případ nadále vyšetřuje. O tom, jak bude čin kvalifikovat, prozatím nerozhodla.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet