Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl buňky v centru Zlína

Dne 14. 2. 2012 v 11:38 hod. byli hasiči informováni o požáru buněk v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se třemi vozy, kterou posílila jednotka hasičů města Zlín s dalším zásahovým speciálem a jednotka dobrovolných hasičů podniku Mitas a.s. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Rybníky došlo k rozsáhlejšímu požáru šaten.

Požár zpozorovali svědci, kteří si všimli kouře vycházejícího z několika kontejnerových buněk. Jako podezření na požár byla událost ohlášena hasičům.

Hasiči byli na místě požáru za několik minut. Velitel zásahu potvrdil rozsáhlejší požár, který zasáhl celkem tři kontejnerové buňky se šatnami. Postupně bylo rozvinuto vodní vedení a požár se podařilo rychle lokalizovat. Celková likvidace požáru zabrala asi půl hodiny. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Vyšetřovatel hasičů ze Zlína na místě zahájil svou práci ohledáním požářiště. Šetření na místě ukázalo na technickou závadu elektroinstalace ve vnitřním prostoru. Požárem způsobená škoda byla odhadnuta na 50.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 50 tis. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet