Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kuchyň čínské restaurace zachvátil požár

Dne 14. 2. 2012 ve 13:38 hod. byli hasiči informováni o požáru budovy v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, automobilovým žebříkem i automobilovou plošinou Bronto 42, kterou posílila jednotka hasičů města Zlín s dalším zásahovým speciálem a jednotka dobrovolných hasičů obce Fryšták. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v kuchyni restaurace.

Požár zpozorovali svědci, kteří si všimli kouře na střeše čtyřpatrového objektu v centru Zlína. Na místo proto vyjelo více zásahových vozů i výšková technika. Před příjezdem hasičů se podařilo policejním hlídkám včas evakuovat 9 osob z horních obytných pater domu. Z přízemí a prostor restaurace následně odešli tři zaměstnanci.

Zaměstnanci restaurace se snažili ještě před evakuací proti požáru v kuchyni zasáhnout a použít několik přenosných hasicích přístrojů. Nakonec je ale kouř vyhnal ven. V té době už přijížděli hasiči.

V dýchacích přístrojích pronikli hasiči do prostor kuchyně asijského bistra, kde byl zjištěn požár na varné ploše a v odsávání. Požár se podařilo postupně lokalizovat a velmi rychle uhasit. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Šetření odhalilo nedbalost kuchaře, který ponechal spotřebiče během vaření bez dozoru. Požár zasáhl prostor pro vaření a technologii odsávání. Požárem způsobené škody byly vyčísleny na 50.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 2 mil. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet