Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chlapec si hrál se sirkami a zapálil dům

Osm jednotek požární ochrany zasahovalo ve středu 24. května od 19:22 hod. u požáru v obci Albrechtice. Jednalo se o rodinný domek spojený s garáží, nad kterou měl majitel uskladněné seno.

Požár vznikl na seníku a z této části se začal šířit i do sousedního obytného pokoje. Operační důstojník vyhlásil II. stupeň poplachu a na místo události byly povolány jednotky HZS LK stanic Raspenava a Liberec a jednotky SDH obcí Frýdlant, Raspenava, Višňová, Hejnice, Mníšek a Větrov – Frýdlant se sedmi automobilovými cisternami, žebříkem a protiplynovým kontejnerem. Hasiči museli z důvodu značného zakouření zasahovat v dýchací technice. Na místě musela být zorganizována tlaková doprava vody hadicemi. Hasiči vyhazovali seno ven a prolévali ho vodou. Požár se podařilo lokalizovat ve čtvrt na devět a zlikvidovat po dalších dvou hodinách.
Příčinou vzniku požáru byla hra malého chlapce na seníku se sirkami. Požárem došlo k zasažení plochy o velikosti přibližně 100 m2. Byla poničena střešní konstrukce domu, dvě třetiny podkroví a zasažen byl také jeden obytný pokoj. Majiteli vznikla škoda ve výši 200 tisíc korun. Uchráněné hodnoty se pohybují kolem 300 tisíc. Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění.
Sdílet