Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Likvidace požáru střechy hospodářské budovy v Lipové Lázni na Jesenicku

Sedm hasičských jednotek aktuálně zasahuje u likvidace požáru střechy hospodářského objektu sloužící i z části jako obytná část v obci Lipová Lázně na Jesenicku. Informaci o požáru a prvotní informace o hořící střeše stodoly přijala linka tísňového volání třináct minut po třetí hodině ranní ve středu 15. 2. 2011.

Situaci na místě stěžuje velmi nepřístupný terén a také silný vítr. Plameny zasáhly větší část střechy objektu a hasiči se je snaží dostat pod kontrolu. Na místě je i vyšetřovatel hasičů. Zatím nemáme informaci o vzniku požáru, předběžná škoda bude v řádech statisíců. Při požáru i zásahu hasičů nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Aktualizace 5:10 – Hasičům se krátce po páté hodině podařilo požár lokalizovat, stále pokračují hasební práce, dohašování ohnisek a rozebírání požárem zasažené střešní konstrukce.

Aktualizace 7:00 Jednotky povolané v II. stupni se v současnosti vrací zpět na své základny. Probíhá dohašování menších ohnisek a pokračuje rozebírání požárem zasažené střechy budovy. Požár poškodil zhruba polovinu střechy o délce dvaceti metrů.

Aktualizace 9:00 Hasiči na místě požáru stále provádí likvidační práce (dohašování ohnisek a rozebírání konstrukcí a uskladněného sena). Střecha nad obytnou částí je likvidovaná, část střechy nad hospodářskou částí se znovu rozhořela, a proto museli hasiči přesunout síly sem. Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů a pracovníci kriminální policie.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet