Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič nákladní soupravy sjel z prudkého svahu

Tachovští dopravní policisté přijali dnešního dne krátce po půlnoci oznámení o nehodě, která se stala na silnici I. třídy číslo 21 u obce Kočov. Po uvedené komunikaci jel ve směru na Janov 41letý řidič s nákladní soupravou.

Při jízdě po rovném úseku komunikace v mírném stoupání nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a na zasněženém povrchu vozovky nezvládl řízení. Soupravu uvedl do smyku a vyjel do protisměru, kde narazil do kovových svodidel. Ta se po nárazu vyvrátila a jízdní souprava sjela z prudkého svahu na pole, kde došlo k proražení palivové nádrže a úniku motorové nafty. Dle vyjádření řidiče mělo z nádrže vytéct přibližně 300 litrů paliva.

Při nehodě utrpěl řidič nákladního vozidla zranění, a tak byl převezen do nemocnice na ošetření. Ještě před tím s ním policisté provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Vzniklou škodu na tahači odhadli na 300 000 korun, na návěsu na 20 000 korun a na poškozených kovových svodidlech na 40 000 korun. Škoda, která vznikla únikem pohonných hmot na pole, nebyla prozatím vyčíslena. Policisté se případem i nadále zabývají.

Zdroj: PČR por. Bc. Dagmar Jiroušková

Sdílet