Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Olomoucký kraj je také ve znamení nehod, při kterých zasahují hasiči

Vydatné sněžení v Olomouckém kraji přináší i komplikace na komunikacích, jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů zasahovaly a v některých případech stále zasahují u několika událostí během dopoledne. Situaci sledujeme a k tiskové zprávě budeme provádět případné aktualizace.

15. 2. 2012 6:14 hodin Křelov – Břuchotín (Olomouc) Dopravní nehoda osobního vozidla, při které se zranily dvě osoby. V době příjezdu hasičů byly osoby v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči provedli protipožární opatření a po příjezdu Policie ČR se vrátili zpět na základnu.

15. 2. 2012 8:03 hodin Velká Bystřice (Olomouc) Dopravní nehoda osobního vozidla zn. Toyota ve Velké Bystřici směr Bukovany u rybníka. Osobní vozidlo narazilo do stromu, hasiči po příjezdu zraněnou osobu vyprostili z vozidla, provedli protipožární opatření a po likvidaci se vrátili zpět na základnu.

15. 2. 2012 8:03 hodin Topolany (Olomouc) Dopravní nehoda osobního vozidla, na místě dvě zraněné osoby. Hasiči provedli protipožární opatření a nehodu zlikvidovali.

15. 2. 2012 8:18 hodin Topolany (Olomouc) Dopravní nehoda osobního vozidla, které sjelo do příkopu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči provedli protipožární opatření a vozidlo vyprostili z příkopu.

15. 2. 2012 8:38 hodin Opatovice (Přerov) Dopravní nehoda jednoho osobního vozidla a jedné dodávky. V době příjezdu hasičů se obě vozidla nacházela v poli a unikaly z nich provozní kapaliny. Na likvidaci uniklých kapalin použili hasiči sorbent. Nehoda se obešla bez zranění.

15. 2. 2012 8:55 hodin Plumlov (Prostějov) Dopravní nehoda osobního vozidla, které sjelo mimo komunikaci. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Po zaměření a vyšetření nehody policií hasiči vozidlo vyprostili zpět na komunikaci.

15. 2. 2012 10:09 hodin Zvole směr Libivá (Šumpersko) Dopravní nehoda dvou dodávkových vozidel s lehkým zraněním jedné osoby. Hasiči obě havarovaná vozidla zajistili proti vzniku požáru odpojením akumulátorů a provedli likvidaci úniku provozních kapalin.


15. 2. 2012 11:51 hodin Bohuňovice ( Olomoucko) – Hromadná nehoda

K pomoci po dopravní nehodě dvou nákladních vozidel, dodávky a osobního vozidla vyslalo operační středisko hasičů profesionální jednotku požární stanice Šternberk a dobrovolné hasiče Bohuňovice. Ke zranění osob nedošlo, hasiči provedli protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin.

15. 2. 2012 11:53 hodin Lipník nad Bečvou ( Přerovsko ) – Hromadná nehoda

Několik drobných nehod se stalo i na rychlostní silnici vedoucí z Olomouce na Ostravu u Velkého Újezda. Dálnice je od 283 – 292 neprůjezdná, policie odklání dopravu u Kocourovce a u Velkého Újezdu.

První nehoda 3 osobních vozidel se stala na 283 km, druhá nehoda 8 vozidel na 286 km, třetí na 288, tam havarovalo jedno vozidlo a 8 aut se srazilo na 292 km.

V místě první nehody kamiony zablokovaly i směr z Ostravy na Olomouc, proto doporučujeme řidičům, aby se místu úplně vyhnuly.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet