Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sníh komplikuje dopravu i na Vysočině

Silný vítr, husté sněžení a místy i „bílá tma“ zkomplikovaly dnes ráno a dopoledne cesty motoristům po Kraji Vysočina a hasiči měli plné ruce práce s odstraňováním následků dopravních nehod.

Během rána a dopoledne (stav k 11:00 hod) byly jednotky v našem kraji vyslány k odstranění následků hned čtrnácti dopravních nehod. Při nehodách utrpěli dva lidé zranění. Kromě nehod zasahovali hasiči ještě u pěti technických pomocí, kdy vyprošťovali vozidla, která zapadla a bránila tak v plynulém provozu na komunikacích.

Aktuálně hasiči zasahují u obce Ocmanice na Třebíčsku, kde havaroval nákladní vůz. Po nehodě skončil opřený o plot rodinného domu a hrozí jeho zřícení na rodinný dům. Na místě je jednotka profesionálních hasičů ze stanice Náměšť nad Oslavou s cisternovou automobilovou stříkačkou a jednotka profesionálních hasičů z Třebíče s jeřábem.

U nehody osobního automobilu zasahují hasiči také u Vápovic na Jihlavsku. Podle prvotních informací z místa zásahu si nehoda vyžádala jedno zranění.

Na 126. km dálnice D1 ve směru na Prahu se střetla dvě osobní vozidla a nákladní vůz. Nehoda je bez zranění osob a v tuto chvíli blokuje levý jízdní pruh.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet