Středa 15. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali motoristy ze závějí i na jihu Moravy

Auta zapadlá v závějích na zavátých a neprůjezdných komunikacích hasiči v noci na dnešek vyprošťovali na Blanensku. 

Nákladní auto a několik osobních vozidel před 23. hodinou hasiči vyprošťovali z neprůjezdné silnice u Cetkovic. Na zaváté silnici zapadl i traktor silničářů. Další auta hasiči vytahovali ze závějí na silnici u Rozseče nad Kunštátem, u Rájce-Jestřebí a Benešova.

Na silnici u Kladorub hasiči vyjeli k záchraně osádky osobního auta, která se kvůli sněhové záplavě nemohla dostat z vozidla a řidič měl zdravotní problémy. Motoristu hasiči předali do péče zdravotníků. Zapadený kamion hasiči s pomocí jeřábu vyprostili na silnici u Velkých Opatovic.

Několik aut uvízlo v závějích také na silnici u obce Novičí. Auta se podařilo uvolnit poté, co silnici protáhl traktor z radlicí. Zcela neprůjezdné byly také silnice u Malé Lhoty a Těchova. Uvízlá auta hasiči na laně dotáhli do sousedních obcí a jejich osádky dopravili do bezpečí v kabině zásahového vozidla.

Sněhové jazyky hasiče zaměstnaly také na Brněnsku. K záchraně osádky vozidla uvízlého v závěji vyjeli na silnici u Bukovic. Zavátou silnici museli silničáři nejprve protáhnout pluhem.

Hasiči v noci a ráno zasahovali také u čtyř dopravních nehod. K uvolnění komunikace, kterou z poloviny blokoval havarovaný kamion, vyjeli na silnici u Voděrad na Blanensku. Z příkopu tam vytáhli také osobní auto.

V Hradecké ulici v Brně zasahovali u nehody auta, které narazilo do uvolněného billboardu. Zbytky billboardu z komunikace hasiči odstranili, auto zabezpečili proti případnému požáru.

Na Brněnsku vyjeli k nehodě auta, které havarovali na zasněžené vozovce u Tetčic a narazilo do stromu. Zraněného řidiče zdravotníci převezli do nemocnice.

Hasiči auto po vyšetření nehody vytáhli na krajnici. U nehody auta, které narazilo do svodidel, hasiči zasahovali také u obce Starovičky na Břeclavsku. Nehoda se obešla bez zranění, z auta vytekly pohonné hmoty.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet