Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zaparkovaný kamion v noci vyhořel, škoda je 700 tisíc korun

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů dnes v noci vyjížděly k požáru kamionu v obci Heršpice na Vyškovsku. 

Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince přijali ve 23.42 hodin. Protože podle prvotní informace mělo hořet v autoservisu v zemědělském areálu, na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic ve Slavkově u Brna a v Bučovicích a dobrovolní hasiči z Heršpic a Slavkova. Po příjezdu hasiči zjistili, že v areálu hoří zaparkovaný tahač Iveco Stralis s návěsem.

Proti plamenům hasiči nasadili dva vodní proudy. Oheň se devět minut po půlnoci podařilo dostat pod kontrolu. Dohašování a ochlazování vyhořelé a požárem zborcené kabiny tahače a návěsu se stavebním materiálem hasiči ukončili v 1.47 hodin. Z kamionu vynesli a venku ochladili dvě dvoukilogramové propanbutanové lahve. Průzkum vyhořelé kabiny nepotvrdil informaci občana z okolí, že uvnitř měl být v době vzniku požáru člověk.

Požár zničil tahač a zhruba z jedné třetiny zasáhl naložený návěs, ve kterém shořely zateplovací izolační desky, dopravník, rozvaděč a další stavební materiál. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK, který si k šetření přizval experty Policie ČR a také psovoda se psem cvičeným na vyhledávání stop po použitých hořlavinách. Škodu podle předběžného odhadu vyčíslil na 700 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet