Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři zásahy jednotky SDH Velké Opatovice

Dne 15. 2. 2012 od 22:30 do 23:50 zasahovala jednotka při vyproštění vozidla z příkopu na silnici Cetkovice – Světlá. Vzhledem k uzavření silnice, kterou blokoval kamion ze směru od Velkých Opatovic, jednotka musela k místu události dojet přes okolní obce. Díky extrémnímu počasí a špatné sjízdnosti silnic, bylo vozidlo před příjezdem JSDH vytaženo jednotkou HZS Boskovice. Naše jednotka nezasahovala. Po vyčkání na traktory s pluhem odjela směr základna.

Zúčastěné jednotky: HZS Boskovice, JSDH Velké Opatovice, Policie ČR.

Jednotka byla při návratu na základnu z předešlého výjezdu, odvolána k další události, která se stala na silnici Velké Opatovice – Cetkovice, kde dopravu blokoval nákladní automobil, který byl zaklíněn v příkopu a opřen o strom. Jednotka za pomoci řetězové pily odstranila strom, který bránil nákladnímu autu v pohybu. Poté za pomoci ocelového vyprošťovacího lana a traktoru se řidič pokusil auto vyprostit. Bez výsledku. Vzhledem k účasti i automobilového jeřábu T148 firmy Dopaz, bylo ocelové lano zapřiženo za jeřáb, který hravě nákladní automobil z příkopu vyprostil. Událost bez zranění. Silnice zprovozněna. Odjezd jednotky na základnu.

Zúčastněné jednotky: JSDH Velké Opatovice

Dne 16.2. v 00:40 vyjela jednotka na pomoc při vyproštění vozidla uvízlého v závěji na silnici Chlum – Novičí. Cestou k zásahu jednotku doprovázel traktor s pluhem, který ulehčoval průjezd hasičských aut. Při příjezdu na místo události zjištěna dvě osobní vozidla vzdálená od sebe cca 150 metrů, uvízlá v závěji na silnici. Jednotka provedla odtlačení vozidel mimo závěje a traktor s pluhem provedl odhrnutí sněhu a zprůjezdnil komunikaci. Vzhledem k extrémnímu počasí a nulové viditelnosti, nebyla možnost se nikde otočit, proto jednotka spolu s vyproštěnými auty a traktorem odjeli směr Letovice, kde se otočila a spolu s traktorem odjeli zpět na základnu.

Zúčastněné jednotky: JSDH Velké Opatovice

Ptáček Ondřej
JSDH Velké Opatovice
www.sdhvelkeopatovice.cz

Sdílet