Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ke zraněné ženě se hasiči dlouho nemohli dostat

Včera krátce po třinácté hodině obdržel operační důstojník informaci o výjezdu příslušníků hasičského záchranného sboru a rychlé lékařské pomoci do jednoho z domů na chrudimském sídlišti U Stadionu. Policejní hlídka byla na místo vyžádána z důvodu asistence při otevření bytu.

Na místě bylo zjištěno, že za dveřmi bytu v devátém poschodí leží čtyřiaosmdesátiletá žena, jejíž volání zaslechla sousedka z vedlejšího bytu. Seniorka se záchranáři komunikovala, ale nedokázala vstát a otevřít své dveře. Vstupní dveře byly opatřeny bezpečnostním zámkem. Hasiči se pustili do náročné a téměř hodinové práce a snažili se kvalitně zabezpečené dveře otevřít a nezranit přitom ženu ležící za dveřmi.

V průběhu zákroku bylo rozhodnuto o přivolání lezecké skupiny, jejíž členové slanili ze střechy desetipatrového panelového domu na balkón a byli připraveni v případě, že se zámek nepodaří otevřít, rozbít skleněnou výplň okna a vniknout dovnitř.

Zámek dveří se nakonec podařilo překonat, zdravotníci okamžitě poskytli seniorce lékařskou péči a poté ji převezli do chrudimské nemocnice.

Policisté asistující při otevření bytu jej následně předali přítomné dceři zraněné ženy, která zajistila opětovné zabezpečení bytu.

Zdroj: PČR nprap. Lukáš Maier

Sdílet