Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkendové bouračky

Za víkend likvidovali hasiči z jihomoravského kraje tří dopravní nehody.Ilustrač­ní foto.

Havarované vozidlo Renault 19 vyprošťovali dnes (28. května) dopoledne hasiči v Boskovicích-Mladkově. Vozidlo sjelo z vozovky do místního potoka a tam narazilo do stromu. Řidič vozu se při nehodě lehce zranil – utrpěl řeznou ránu na čele. Přestože auto bylo po havárii silně poškozeno, do potoka žádné ropné látky neunikly. Hasiči u vozidla odpojili baterii, auto pomocí navijáku vytáhli z potoka a z místa havárie odstranili utržené zbytky karoserie.

Následky nehody tří vozidel odstraňovali v sobotu 27. května večer hasiči na křižovatce silnic č. 374 a 377 u Rájce-Jestřebí na Blanensku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 19:32 hodin, jednalo se o nehodu vozidel Ford Focus, Škoda Octavia a Škoda Favorit, dva zranění lidé byli při příjezdu hasičů již v péči zdravotníků. Hasiči na vozidlech udělali protipožární opatření, po vyšetření nehody pomohli při naložení dvou aut na odtah a třetí vozidlo odtlačili mimo vozovku. Z komunikace rovněž odstranili zbytky roztříštěných částí vozidel.

U nehody vozidla Audi A6 zasahovali v sobotu odpoledne hasiči na silnici u Brněnské přehrady poblíž hradu Veveří. Nehoda byla ohlášena v 16:22 hodin a průzkum na místě ukázal, že vozidlo na rovném úseku silnice sjelo z vozovky do příkopu a tam se převrátilo na střechu. Řidič a jeho spolujezdkyně auto před příjezdem hasičů opustili. Ženě, která si stěžovala na bolestivě zraněné rameno, hasiči v zásahovém vozidle poskytli předlékařskou péči a přivolali jí pomoc zdravotníků. U auta odpojili baterii a pomocí jeřábu vyprošťovacího vozidla MAN pak auto vytáhli na silnici a otočili zpět na kola.

INFO: kpt. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet