Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní souprava se převrátila na bok

V sobotu kolem páté hodiny ranní došlo v Grymově k dopravní nehodě, při které se celková škoda vyšplhala na téměř 600 tisíc korun. 51 letý řidič (cizinec) jel nákladní soupravou s nákladem od Kozlovic na Grymov.

Na rovném úseku silnice nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, na které bylo náledí. Následkem toho se vozidlo po vjezdu do Grymova stalo neovladatelným a sjelo mimo silnici do levého silničního příkopu. Odtud najelo na oplocení rodinného domu, před kterým stál i sloup elektrického vedení. Ten náklaďák přelomil a sloup spadl na vedlejší silnici. Díky tomu se přetrhly i elektrické dráty a spadly také na silnici. Jízdní souprava se při jízdě v příkopu převrátila na levý bok a na zahradu domu se tak zčásti vysypal i náklad.

Na místě zasahovali hasiči HZS Přerov, kteří provedli uzávěrku vozovky z důvodu poškozených drátů elektrického vedení. Ty byly odpojeny od elektrického vedení přivolaným odpovědným pracovníkem. Během dopravní nehody došlo k poškození palivové nádrže. Úniku paliva zabránili příslušníci HZS Přerov, kteří zbylé palivo přečerpali. Díky tomu nedošlo k žádné ekologické havárii. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn, alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na téměř 600 tisíc korun.

Zdroj: PČR por. Mgr. Irena Urbánková

Sdílet