Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v nádražní budově byl objasněn, zapálil ji zloděj

V úterý 14. února letošního roku byl v 0.45 hodin zjištěn ve vestibulu budovy vlakového nádraží v Klatovech požár, kde hořel novinový stánek. Na místo byli přivoláni hasiči, kteří požár lokalizovali. Policisté šetřili i příčinu požáru.

V pátek 17. února po osmé hodině ráno na výzvu policistů ze služby kriminální policie a vyšetřování v Klatovech se dostavil 32 letý muž z Domažlicka k podání vysvětlení. Na základě předložených a zjištěných důkazů se pachatel k činu přiznal. Muž se pokusil do novinového stánku vniknout několika způsoby. Požár vnitřních prostor stánku vznikl jako důsledek z jednoho způsobu vloupání.

Při požáru v nádražní budově došlo k úplnému shoření novinového stánku. V důsledku požáru poškozeny vstupní prostory budovy, rozvody informačního rozhlasu a informačního systému zobrazovací tabule a v bufetu znehodnoceny potraviny. Pravděpodobná škoda činí 2 464 000 Kč.

Policie zahájila úkony trestního stíhání a muž převzal obvinění z přečinů pokusu krádež a obecné ohrožení z nedbalosti. Podle trestního zákoníku, kdo z nedbalosti způsobí obecné nebezpečí tím, že vydá lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví nebo cizí majetek v nebezpečí škody velkého rozsahu tím, že zapříčiní požár a způsobí takovým činem značnou škodu, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo zákazem činnosti.

Informace o samotném požáru naleznete zde.

Zdroj: PČR nprap. Ladmanová Dana

Sdílet