Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jel v noci na majáky, nehoukal a nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky, hrozí mu osm let

Vyšetřovatel služby kriminální policie zahájil v uplynulých dnech trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Kladna pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Foto: maxiforum.cz

Trestného činu se měl dopustit tím, že 21. srpna loňského roku ve večerních hodinách zavinil z nedbalosti v Kladně na křižovatce ulici P. Bezruče a Cyrila Boudy dopravní nehodu.

Jel jako řidič vozidla Škoda Octavia se zapnutým světelným výstražným znamením modré barvy, bez využití zvukového výstražného zařízení, v pravém jízdním pruhu ulicí C.

Boudy po hlavní silnici ze směru od Sítenského mostu ve směru do centra města, nepřizpůsobil rychlost dopravě, technickému stavu komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem a ve velké rychlosti vjel do křižovatky s ulici P. Bezruče, po které se jel padesátiletý muž v osobním vozidle zn. Mercedes Benz.

Tento při vjíždění do křižovatky z vedlejší silnice nemohl přijíždějící automobil Škoda Octavia vidět z důvodu jeho rychlosti a oblasti zakrytého výhledu, nemohl rozpoznat, v jaké vzdálenosti se toto vozidlo nachází a jakou rychlostí jede.


V neděli 21. srpna 2011 několik minut před 23. hodinou došlo v Kladně na křižovatce C. Boudy k dopravní nehodě osobního vozidla strážníků MP a osobního vozidla Mercedes. Při dopravní nehodě se obě vozidla nejprve střetla a poté vozidlo MP narazilo do domu.

Ve vozidle MP byla tříčlenná posádka, která utrpěla těžká zranění. Muž r. 76 byl transportován vrtulníkem LZS do střešovické nemocnice, druhý muž r. 84 byl RZS převezen do téže nemocnice a poslední muž r. 76 byl RZS transportován do vinohradské nemocnice.

Padesátiletý muž z osobního vozidla Mercedes vyvázl bez zranění a alkohol byl na místě vyloučen. V současné době policisté dopravního inspektorátu příčinu dopravní nehody prošetřují. Bližší informace k objasnění této dopravní nehody přinesou výsledky znaleckých posudků.


U nehody zasahovali profesionální hasiči z kladenské stanice. U řidičů byla vyloučena přítomnost alkoholu dechovou zkouškou a odběrem krve. Škoda byla vyčíslena na cca 200.000,– Kč.

nprap. Michaela Nováková
nprap. Jana Šteinerová
Policie ČR

Sdílet