Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kuchyně

V úterý odpoledne došlo ve Vsetíně k požáru v jednom z bytů známého pavlačového domu, který poškodil vybavení kuchyně a elektrické spotřebiče.

Dne 30. 5. 2006 v 14:29 hod. byli hasiči informováni o požáru v obytném domě ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým autem a jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve známém pavlačovém domě došlo k požáru v jednom z bytů v přízemí.

Požár byl ze značné části uhašen ještě před příjezdem hasičů sousedy, kteří použili hadici a napojení na vodovodní baterii. Hasiči místo požáru překontrolovali a byt odvětrali. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v době nepřítomnosti uživatelů bytu a poškodil pračku, ledničku i část vybavení kuchyně. Požár zjistila žena, která se s dítětem vracela od lékaře a po otevření bytu spatřila kouř a plameny. Způsobené škody byly vyčísleny na 10.000 Kč. Příčinou vzniku požáru bylo s největší pravděpodobností přepětí na elektrické rozdvojce, která byla napojena na přívod od sousedů.


kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet