Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Horko ve sklepích

Tři sklepní kóje shořely při nočním požáru v Praze 7, Sládkově ulici.

1.12. 2002 1:51

Jednotky HZS Praha stanice 3,1 a 2 likvidovaly v dýchací technice 1C proudem a 2 proudy tlakové vody požár 3 kójí ve sklepě obytného činžovního domu.

Společně s MOP Letná bylo provedeno ranní došetření požáru sklepních kójí. Došetřením bylo zjištěno, že se jednalo o tři kóje, neužívané jmenovitými nájemníky a kam byl odklízen rozměrnější domovní odpad.

V ohnisku požáru byl nalezen zbytek lůžkové matrace. Nájemníci domu shodně vypověděli, že zámky ke sklepům bývají poškozovány a sklepní prostory jsou často obývány bezdomovci. Je o tom i záznam na MOP Letná.

Na protější straně sklepního prostoru (nezasaženém požárem) byla nalezena kóje uzpůsobená k obývání. Plamenným hořením a sálavým teplem byl zničen rozvod elektroinstalace k osvětlení sklepa.

Na místě také pracoval psovod se služebním psem Ashií. Škoda byla odhadnuta příslušníkem odboru ZP hl. města Prahy na cca 5.000 Kč.

Na základě výsledků došetření byly stanoveny následující verze vzniku požáru: a) používání otevřeného ohně k osvětlení; b) kouření; c) úmyslné zapálení, které je však spíše méně pravděpodobné.
Sdílet