Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tatra 815 CAS 32 má po repasi hliníkovou nástavbu a kulatou masku

Zajímavou repasi původní Tatry 815 CAS 32 provádí společnost Stroj-Invest. Na podvozek staví zcela novou nástavbu. Tato konkrétní patří Záchrannému útvaru v Hlučíně.

Vozidlo si podrobněji představovat nemusíme, jedná se o dobře známý šestikolový podvozek, poháněný atmosférickým dvanáctiválcem o výkonu 235 kW se čtyřmístnou kabinou a desetistupňovou převodovkou.

Vozidlo má modernizovanou přední část kabiny – kromě kulatých rohů má i kulatou masku z modelové řady Terrno.

Nová nástavba zůstala modulová, jako stavební materiál zde ale tentokráte posloužil hliník. Vodní nádrž je pohledová s podélným profilem o objemu 8200 litrů. Boční skříně jsou kryty hliníkovými roletkami s podélným madlem.

Výbava vozu je v provedení redukovaném. Najdeme v něm mimo jiné motorovou pilu, plovoucí čerpadlo nebo elektrocentrálu pro napájení osvětlovacího stožáru, který je uchycen na zádi vozu. Pohybu výsuvného plata s elektrocentrálou je ulehčováno pístem. Osvětlení prostoru v roletkách zajišťují bílá LED světla.

V zadní části vozu je pod rotačním majákem uchycena oranžová LED sváděcí alej. V pravé zadní skříni se skrývá naviják se šedesáti metry vysokotlaké hadice s pistolovou proudnicí. Vpravo vepředu najdeme např. kalové čerpadlo nebo hasicí přístroje.

Vozidel s touto nástavbou už u nás můžeme potkat hned několik. Při výstavbě jsou samozřejmě možné i dílčí úpravy, můžeme se tak setkat např. s hadicovým navijákem nad čerpadlem a podobně.

Sdílet