Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě dvou aut zůstal poškozený semafor před kraslickou požární stanicí

K dopravní nehodě přímo před stanicí kraslických profesionálních hasičů byla povolána kraslická jednotka v úterý krátce po poledni. Srazila se zde dvě osobní auta, jedno z nich byl Trabant s německou poznávací značkou.

Při nehodě byl poškozen také semafor hasičů, který v Dukelské ulici upozorňuje na výjezd hasičských vozidel. Krasličtí hasiči u obou vozidel zajistili protipožární zabezpečení a začali likvidovat únik provozních kapalin, z nehody ale byli odvoláni k další události u Šindelové. K nehodě tak operační středisko vyslalo kraslickou dobrovolnou jednotku.


Druhou polední událostí byl požár osobního auta na silnici ze Šindelová směrem na Krásnou Lípu. Krasličtí hasiči sem zamířili rovnou z předchozí dopravní nehody společně s dobrovolnými kolegy z Rotavy.

V době příjezdu hasičů na místo už bylo celé osobní auto zasažené plameny, kraslická jednotka je zlikvidovala jedním vysokotlakým proudem. Pro řidiče hořícího auta přivolala hlídka policie na kontrolu záchrannou službu, sanitka muže nakonec odvezla do nemocnice.

Silnice byla kvůli požáru přes půl hodiny zcela uzavřena, poté zde policie řídila provoz kyvadlově. Škoda na vozidle je předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun, příčinu vyšetřovatel požárů zatím nestanovil.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet