Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Místo cvičení ostrý zásah

Ve středu odpoledne došlo v centru Zlína k požáru odstaveného osobního auta zn. Š Felicia Combi, který uhasila jednotka hasičů jedoucí právě na cvičení.

Dne 31. 5. 2006 ve 14:05 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na parkovišti u obchodního domu v centru města došlo k požáru osobního auta zn. Š Felicia Combi.

Jako první ale na místo dorazil jiný zásahový vůz zlínských hasičů, který jel zrovna na cvičení do budovy sídla Krajského úřadu Zlínského kraje. Po cestě byl informován operačním důstojníkem o požáru auta, a protože se nacházel blíž než právě vyjíždějící jednotka, dorazili tito hasiči na místo požáru do dvou minut.

Před příjezdem hasičů se snažil majitel vozu uhasit plameny pomocí ručního práškového hasicího přístroje. Protože se mu zcela nepodařilo nastříkat prášek pod kapotu, ale jen na karoserii auta, nebylo hašení dostatečně účinné a plameny znovu vyšlehly.

O chvíli později již byla na místě první skupina hasičů, která natáhla k hořícímu vozu vysokotlaké vodní vedení a požár dohasila. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a uchránit i další zaparkovaná auta na parkovišti. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že auto zaparkoval a šel do obchodního domu vyřizovat služební záležitosti. Po krátké době se vrátil k vozu a uviděl kouř i plameny. Vrátil se do obchodního domu, půjčil si hasicí přístroj a požár se snažil uhasit. Požár zničil část motoru a poškodil i karoserii. Způsobené škody byly vyčísleny na 20.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet