Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ani ve čtvrtek se hasiči na Královéhradecku nenudili

Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolní hasiči z hradecké městské části Plácky vyjeli ve čtvrtek 23. února 2012 k odčerpání vody ze zatopeného sklepa rodinného domu v ulici Honkova v Hradci Králové.

Hradečtí hasiči z centrální stanice vyjeli na pomoc ženě, která zůstala zabouchnutá na balkoně svého bytu v ulici Vysocká v Hradci Králové. Dveře bytu i balkonu byly otevřeny ještě před příjezdem hasičů.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli k ohlášenému požáru sazí v komíně v Převýšově. Po příjezdu na místo hasiči zkontrolovali komín a nenašli už žádné známky po zahoření sazí. Jednotky nezasahovaly a vrátily se na základny.

Profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Holohlav vyjeli na pomoc majitelům domu v ulici Zadní v Holohlavech, kterým voda zaplavila zahradu a hrozilo zatopení rodinného domu. Hasiči odčerpali vodní lagunu ze zahrady a zabránili zaplavení domu.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli krátce po půlnoci na pomoc muži, který upadl na toaletě svého bytu v Solnické ulici v Dobrušce. Hasiči pomohli muže zvednout, ten neutrpěl žádná viditelná zranění a odmítl přivolání záchranné služby.

Rychnovští profesionální hasiči vyjeli v pět hodin odpoledne k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla do ulice Štemberkova v Rychnově nad Kněžnou. Při příjezdu hasičů byla jedna žena zaklíněná v osobním vozidle Fiat Panda.

Další účastníci nehody byli venku z vozidel a bez zranění. Hasiči vyprostili ženu z auta a předali ji do péče záchranářů. Ti ji po prvotním ošetření převezli do nemocnice.

Hasiči až do příjezdu Policie ČR řídili v místě dopravu, zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních náplní. Po zadokumentování události odklidili ze silnice střepy a plastové části. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K další dopravní nehodě došlo o několik minut později ve stejné ulici v Rychnově nad Kněžnou. Při srážce dvou osobních vozidel Škoda Octavia a Volkswagen Golf nebyl nikdo zraněn. I v tomto případě rychnovští hasiči zajistili místo nehody a odklidili části havarovaných aut ze silnice.


Územní odbor Náchod

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Náchod nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Trutnov

Královédvorští profesionální hasiči otevírali dveře bytu v ulici Erbenova ve Dvoře Králové nad Labem.

Dobrovolní hasiči z Hostinného odstraňovali větev ze silnice u Hostinného.

Jednotka dobrovolných hasičů z Úpice byla přivolána k otevření bytu v ulici K Jídelně ve Rtyni v Podkrkonoší. Dveře bytu se podařilo otevřít ještě před příjezdem hasičů.

Územní odbor Jičín

Jednotka profesionálních hasičů z Hořic byla včera dopoledne přivolána k havárii vodovodního potrubí, která se stala v Blahoslavově ulici v Hořicích. Voda z prasklého vodovodního potrubí zaplavila garáže a sklepy dvou domů. Hasiči nasadili plovoucí a kalová čerpadla a vodu postupně odčerpali.

Vytvořili také hráz, která zabránila dalšímu průniku vody do sklepů. Hasičům se podařilo před přívaly vody uchránit tři osobní vozidla a dva motocykly. Na místo havárie byli přivoláni pracovníci Vodohospodářské společnosti a ČEZu.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet