Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Králově Dvoře vybuchl kotel, popálená osoba byla předána posádce vrtulníku

V pátek 24. 2. 2012 v 12:53 vyjížděly jednotky HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun a JSDH Králův Dvůr na požár rodinného domu do Králova Dvora, část Karlova Huť. První jednotka z PS Beroun se na místo požáru dostavila 4 minuty po vyhlášení poplachu.

Velitelem zásahu bylo zjištěno, že se jedná o požár různorodého materiálu v kotelně rodinného domu. Na místě byla nalezena mladá žena s ohořelým oděvem a popáleninami na více místech těla.

Společně se ženou se na místě události nacházela i její malá dcerka, která nebyla zraněna, a pečovali o ni sousedé. Hasiči poskytli zraněné ženě předlékařskou pomoc a přes operační středisko v Kladně povolali na místo události vrtulník LZS z Prahy.

Příslušníci PČR OO Králův Dvůr spolu s místními hasiči připravili místo pro přistání vrtulníku před nedalekou továrnou a zabezpečili podmínky pro jeho bezpečné přistání (zastavení dopravy a přistávací navigaci).

Samotný požár v kotelně, kterému dle výpovědi zraněné ženy předcházel výbuch v násypce kotle, byl hasiči zlikvidován vysokotlakým proudem z CAS 20 IVECO.

Po stabilizaci zdravotního stavu zraněné ženy posádkou ZZS pomohli hasiči s transportem pacientky do sanitního vozu a následně do vrtulníku, který ženu transportoval na popáleninové oddělení Vinohradské nemocnice.

Přesná příčina požáru a výše škody je předmětem šetření VP HZS Beroun a PČR OO Králův Dvůr.

Technika na místě zásahu:

  • PS Beroun – CAS 20 IVECO, CAS 32 T 815, VeA Škoda Yeti
  • JSDH Králův Dvůr – Vea Mitshubishi, CAS 25 Š 706 RTHP
  • JSDH Zdice – CAS 32 T148

por. Ing. Milan Provazník
komisař, oddělení zjišťování příčin požáru
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje
územní odbor Beroun

Sdílet