Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V noci zapálil dveře bytu, ve kterém spaly i děti, nyní čeká v cele na trest

Po necelých 24 hodinách se podařilo kriminalistům dopadnout muže, který úmyslně způsobil požár v panelovém domě v pražských Miškovicích.

Ve středu 22. února 2012 došlo k nočnímu požáru panelového domu v Miškovicích. Třicetiletý muž polil benzinem vstupní dveře bytu, uvnitř kterého tou dobou spala jeho bývalá přítelkyně se svými třemi dětmi ve věku 20, 17 a 9 let. Nedopalkem cigarety pak způsobil velký noční požár.


Hasiči zachránili 4 osoby z hořícího bytu v pražských Miškovicích


Kriminalisté z druhého oddělení na Praze 8, kteří se specializují nejen na loupeže, ale i na výbuchy a požáry, pracovali na případu velmi intenzivně už od prvopočátku.

Ještě v tentýž den se jim podařilo kolem dvaadvacáté hodiny zadržet na základě velmi úzké spolupráce s kolegy z dálničních oddělení a desítek policistů z různých složek Moravskoslezského kraje muže, který byl podezřelý ze zapálení zmiňovaného objektu.

K samotnému zákroku došlo ve Frýdku-Místku v jednom z tamních hotelů za použití donucovacích prostředků, a to zejména hmatů a chvatů. Celá akce se obešla bez zranění.

Policisté pak třicetiletého muže převezli zpět do hlavního města, kde se podrobil výslechu a vyšetřovatel ho poté obvinil z trestného činu obecné ohrožení, za což mu hrozí až osmileté vězení.

Nicméně kriminalisté nevylučují, že právní kvalifikace se ještě změní na základě dalších provedených úkonů a výsledcích odborných posudků. Způsobená škoda na objektu se prozatím pohybuje kolem tří milionů korun.

Policisté navíc v policejních evidencích zjistili, že obviněný byl v minulosti odsouzený za majetkovou trestnou činnost.

Obviněný nakonec skončil v policejní cele s podnětem na návrh na vzetí do vazby, o kterém rozhoduje Obvodní soud pro Prahu 9.

14:00: Soud akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněného do vazby.

nprap. Bc. Jana Rösslerov
Policie ČR

Sdílet