Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

HZS Moravskoslezského kraje prodává Dennisy. I s většinou výbavy

HZS MSK v zastoupení statutárního města Ostrava nabízí k odprodeji 4 ks CAS 27 Dennis Rapier. Tento prodej vychází z koncepce vybavení stanic HZS MSK, která předpokládá kompletní obměnu těchto vozidel na všech stanicích v rámci statutárního města Ostravy.

Nabízená vozidla byla uvedena do provozu v letech 1996 a 1997 a do dnešního dne mají naježděno 100 – 105 tis. km, převážně v městském provozu. Vozidla byla dodána firmou THT Polička, která je zároveň dodavatelem požární nástavby a v současné době zajišťuje servis a prodej náhradních dílů.

CAS je svými vlastnostmi určena převážně do městského či příměstského provozu, a to zvláště vzhledem k dynamice a rozměrům, které umožňují provoz v podmínkách charakteristických pro tento typ provozu.

Podvozek je vybaven výkonným motorem Cummins, automatickou převodovkou Allison s retardérem, pohonem zadní nápravy se systémem ASR, brzdová soustava je vybavená systémem ABS. Požární čerpadlo je od firmy Godiva s jmenovitým průtokem 2700 l/min a kabina je určena pro posádku 5+1. Objemy hasiv jsou 1800 l vody a 100 l pěnidla.

Auta jsou nabízena i s větší části výbavy, jako např. elektrocentrála Honda s výsuvným osvětlovacím stožárem, sada hydraulického vyprošťovacího zařízení LUKAS, sada zvedacích vaků, přetlakový ventilátor Papin 500, plovoucí čerpadlo Froggy, žebřík Nor-Bas a další.

Cena za jeden kus je 2 400 000,–. Kontaktovat prodejce můžete u inzerátu v našem bazaru.

Výbava vozidla na fotografiích není zcela aktuální z hlediska nabídky.

Sdílet