Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Karvinsku hořel seník. Požár ohrožoval vedlejší rodinný dům

Šest jednotek hasičů na Karvinsku zasahovalo v noci z 24. na 25. únor 2012 u požáru seníku vedle rodinného domu v Bohumíně – Šunychlu.

Požár byl na tísňovou linku ohlášen krátce po druhé hodině ranní. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří seník – hospodářská budova u staršího rodinného domu. Budova byla tvořena z velké části dřevěnou konstrukcí a byla plná uskladněného sena. Hasiči při průzkumu zjistili, že kromě sena je v seníku zaparkován osobní automobil a dva přívěsy za traktor. Pomocí vodních proudů požár lokalizovali a zabránili rozšíření na sousední dům.

Požár v důsledku množství uskladněného sena a hořlavé konstrukce seníku brzy zachvátil celý objekt i osobní automobil a přívěsy uvnitř. Na místo se dostavili vyšetřovatelé hasičů a policie ČR, kteří pátrají po možné příčině požáru. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 500 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn ani usmrcen.

Na místě zasahovali hasiči HZS Moravskoslezského kraje ze stanic Bohumín a Orlová a dobrovolní hasiči jednotek bohumínských částí Šunychl, Kopytov, Starý Bohumín a Záblatí.

V tuto chvíli (25. 2. 2012, 11:00) na místě zasahují dobrovolní hasiči ze Starého Bohumína, kteří rozebírají požárem poškozenou konstrukci seníku. Na místě jsou rovněž vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR, kteří za denního světla pokračují v pátrání po příčině požáru seníku.

Sdílet