Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při roztápění udírny v Krásných Loučkách málem majitel přišel o střechu nad hlavou

Majitel s rodinou v Krásných Loučkách málem přišel o střechu nad hlavou, když plameny z udírny přeskočily vlivem větru na terasu a následně na jeho rodinný dům.

25. února před polednem byl nahlášen na tísňovou linku hasičů požár rodinného domu v Krásných Loučkách (místní část Krnova). Na místo byli operačním střediskem vysláni profesionální hasiči ze stanice Krnov, dobrovolní z Krnova a Města Albrechtic.

Po příjezdu na místo neštěstí zjistili, že střecha rodinného domu je částečně v plamenech, hořelo i zateplení pod fasádou a dřevěný podhled terasy. Hasiči během čtvrt hodiny požár lokalizovali, dále rozebírali zasažené zateplení rodinného domu a část střechy.

Na místo byla povolána během zásahu i zdravotnická záchranná služba z Krnova, která musela ošetřit majitele. Ten se při zásahu nadýchal zplodin hoření. Zjištění příčinu vzniku požáru nedalo vyšetřovatelům hasičů a Policie ČR moc práce – jednalo se o nedbalostní jednání majitele objektu při zacházení s otevřeným plamenem v souvislosti s udírnou.

Předběžnou škodu stanovila družka majitele na 100 000,– Kč. Nebýt rychlého zpozorování požáru, zásahu samotného majitele a jeho sousedů, kteří se snažili do příjezdu hasičů hasit požár kbelíky vody, vznikla by škoda daleko vyšší.

zdroj: HZS Bruntál, http://www.izs-br.cz

Sdílet