Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči opět vyprošťovali nezvykle zaparkované auto

Ostravští profesionální hasiči se pomalu, ale jistě stávají odborníky na vyprošťování nezvykle zaparkovaných aut. Loni v září skončila Škoda Felicia na boku v podchodu v Ostravě-Výškovicích doslova jako ježek v kleci, ve středu 29. 2. 2012 dopoledne stejný typ osobního auta – také na pravém boku – v úzkém sjezdu do sklepa obytného domu v Ostravě-Hrabůvce. Pokaždé pomohl vyprošťovací speciál hasičů Mercedes Bizon.

Operační středisko bylo informováno o vozidle na neobvyklém místě v Ostravě-Hrabůvce ve středu dopoledne o půl jedenácté. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Hrabůvce a Zábřehu, odkud přijel i zmiňovaný Mercedes Bizon.

Felicie ležela – stejně jako před půl rokem – na pravém boku, a to mezi vnější zdí sklepa a betonovou zdí, zpevňující sjezd pod silnicí. Bizon ji vyzvedl na zemský povrch na kola (stejně jako loni v září) pomocí hydraulického ramene. Na uvolněném místě u sklepních dveří ještě hasiči objevili pokroucené zbytky kovového zábradlí, které museli ochránit před sběrači šrotu.

Loni v září ve Výškovicích i čerstvě ve středu v Hrabůvce zřejmě vyvázli řidiči bez zranění. Tehdy jej hasiči v noci v okolí podchodu marně hledali, zdali třeba někde neleží se zdravotními potížemi, i když ve felicii neobjevili žádné stopy po krvi. Ani tentokrát nebyla na místě řidiče krev. Ten se na místě nehody pohyboval, ale podle zasahujících hasičů nepříliš jistě. Zraněním to nebylo…

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet