Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Výstup na věž v Domažlicích. Rekord letos nepadl

SDH v Domažlicích pořádal již tradiční sobotní závod „Výstup na věž 2012“. Naše redakce byla na místě a připravila videoreportáž.

Již devět ročníků s cílem s cílem zdolat Domažlickou věž přivítalo Náměstí Míru. Na startu bylo 62 závodníků rozdělených do dvou věkových kategorií. Nechyběli – jako již tradičně – závodníci z nedalekého Německa.

Na akci také opět dorazil místní přeborník Antonín Rendl z Horní Kamenice, který soutěž pokaždé vyhrál a pokaždé s lepším časem. Letos poprvé rekord nepadl, hranice 1:16 tedy nebyla překonána. Přesto Tonda Rendl ve své kategorii nad 30 let zvítězil s časem 1:23.

Poprvé také zaučoval svého kolegu z SDH Martina Houdka, který si letos přijel závod premiérově vyzkoušet. První start se mu povedl. Nakonec se umístil na pěkném druhém místě za vítězem kategorie Jiřím Hnykem z Klenčí pod Čerchovem, který zaběhl čas 1:20 a stal se tak celkovým vítězem.


POŽÁRY.cz hodnotí:
Mediálně známá akce, velmi dobrá organizace a unikátní prostředí dělá ze soutěže jednu z nejzajímavějších na úvod sezóny.


Kompletní výsledky najdete v příloze článku


A o co přesně v této soutěži jde?

Úkolem závodníků je co nejrychleji zdolat 194 nepravidelných dřevěných schodů ve dvanácti patrech kamenné věže kostela na náměstí v Domažlicích.

Aby jejich trasa nebyla moc snadná, komplikuje jim výběh dýchací přístroj SATURN S7 na zádech a hadice C52 v kotouči v ruce.

Samozřejmě, že celou trať překonají v pracovním stejnokroji PSII, v holeňové obuvi s pevnou podrážkou, v pracovních rukavicích a s přilbou na hlavě.

Dobrovolní hasiči v Domažlicích v roce 2012 pořádali již 9. ročník této extrémní a netradiční soutěže.


Foto: Martin Kavka a Zdeněk Mleziva

Sdílet
Přiložené soubory
věž -výsledky mladší 2012.pdf zobrazit online PDF 131 kB
věž- výsledky starší 2012.pdf zobrazit online PDF 279 kB