Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Můj design hasičského auta!!!

Další internetová soutěž, kterou pořádá náš server Požáry.cz, tentokrát pro tvořivé hasiče i nehasiče, kteří mají možnost navrhnout podle svých představ ideální vzhled českého hasičského automobilu.

Když jsem viděl v komentářích u různých článků o hasičských vozidlech velmi kritické reakce některých z vás právě na vzhled požárních automobilů, začal v mé hlavě zrát nápad. A to ten, že když někdo umí kritizovat, musí umět i předvést, jak by to udělal lépe. Z nápadu se díky požárovému teamu lidí stala skutečnost v podobě této soutěže. Každý z vás tak může ukázat co umí. Na konci tohoto článku máte ke stažení nevybarvený bokorys a předek/zadek vozu CAS 24 – Tatra Terrno 4×4 THT Polička ve formátu jpg. Na něm se může vaše tvůrčí (designérská) schopnost plně vyřádit. Můžete použít počítač či fixu, záleží pouze na vás, která forma vám více vyhovuje. Návrhy, které obsadí první tři místa, se dočkají ocenění v podobě předplatného časopisů EXLIVE a RESCUE report a knihy AUTOMOBILY VE SLUŽBÁCH ČESKÝCH HASIČŮ (každý dostane něco). Tvůrce návrhu, jenž získá první místo, se dočká jeho zhmotnění v podobě slepovacího papírového modelu z dílny Václava Hakla.

Neberte prosím však tuto soutěž jako nějaký počin, který by změnil ,,slavnou vyhlášku“ 49/2003 Sb. o technických podmínkách požární techniky, resp. její část o barevném provedení vozidel PO. I když, třeba se GŘ HZS ČR nechá touto soutěží a jejími návrhy inspirovat. Kdo ví…

Všechny návrhy budou prezentovány zde na webu až po vyhlášení výsledků, to jen, aby někdo nekopíroval. Každopádně vás budeme o průběhu soutěže průběžně informovat a poodkrývat určité části návrhů. Vše ale jen tak, aby nebylo možné kopírování nápadů. Vyhlášení bude jak jinak než slavnostní, a to na letošním ročníku soutěže IRON FIREMAN®, která se bude konat v měsíci září v Praze.

Vaše návrhy – za osobu maximálně tři a z nich se vybere jeden postupující, zasílejte buď v elektronické podobě na e-mail V.Porkat@seznam.cz (požárový občas „blbne“, proto tento seznamový) či jej můžete vytisknout a zaslat na adresu provozovatele webu, tedy : TRIPOS, o.s., Praskolesy 195, 264 57 Praskolesy. Na obálku napište název soutěže Můj design hasičského auta!!!

Konec soutěže, resp. termín pro zaslání posledních návrhů, je 31. 8. 2006!

A ještě drobnost, hodnotit návrhy bude redakce a …. To se nechte překvapit.

Zde si stahujte nákres Terrna :

předek a zadek

bokorys

V galerii u článku najdete několik inspiračních kreseb.
Sdílet