Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Alojzově hořela střecha autodílny

Informaci o požáru v Alojzově na Prostějovsku převzala linka tísňového volání hasičů v úterý 6. 3. 2012, dvě minuty po třinácté hodině. Oznamovatel upřesnil, že v jedné z ulic na konci hoří na půdě dílny místní autolakovny.

Operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje ihned zalarmovalo tři jednotky hasičů. Z řad profesionálních k události vyslalo jednotku požární stanice Prostějov a to osádky dvou cisternových vozidel ( CAS SCANIA 1.výjezd a CAS 32 6×6 T 815 ), za posílení dobrovolnými jednotkami Alojzov a Určice.

Místní jednotka hasičů se doslova k místu události seběhla a zahájila hašení pomocí ručních hasících přístrojů. Následně po příjezdu profesionální jednotky hasiči pokračovali v likvidaci za nasazení vysokotlakého proudu. Hasiči postupně požárem zasaženou část rozebrali a dohledali menší skrytá ohniska. Naštěstí se jednalo o zahoření na menším prostoru, které bylo včas zpozorováno. Proto samotná lokalizace požáru proběhla během několika minut. Následně ale hasiči nepodcenili možné skryté rozhoření a provedli důkladný průzkum i za využití termokamery. Velitel zásahu poté vlastníky objektu poučil o možných rizicích a doporučil osmi hodinový dohled nad požářištěm.

Co je příčinou vzniku požáru, rovněž i výše škody bude dodatečně doplněno k tiskové zprávě v průběhu dnešního dne.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet