Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zcela zničily velký dřevěný sud a spousty odpadu v jeho okolí

Tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru ve středu 7. 3. 2012 krátce po čtrnácté hodině k likvidaci požáru dřevěné boudy a stromů do obce Cholina, dále směr Cholinský dvorek.

Operační středisko k požáru vyslalo jednotku profesionální stanice Litovel doplněnou o dobrovolné hasiče Náměšť na Hané a Senice na Hané. Průzkumem velitel zásahu potvrdil požár dřevěné kůlny a doplnil o hořící odpad velkého množství na ploše zhruba 10 × 15 m. Hasiči se doslova museli prodírat metrovými návozy odpadu různého charakteru. Požár zcela zničil dřevěný objekt, jednalo se o velký sud, doposud využívaný k přebývání majitele.

Ten také hasičům vypověděl příběh o hašení vlastními silami, ale bez účinku. Plameny byly natolik intenzivní a rozhořely se i na okolní opravdu velké množství materiálu a odpadu. Dle jeho slov spaloval dvě staré pneumatiky, ale začalo silně foukat. Hasiči během chvíle požár lokalizovali a za nasazení několika hasebních proudů a využití speciálního smáčedla požár během hodiny celkově likvidovali.

Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele příbytku s otevřeným ohněm. Výše škody v tomto případě je nulová, jednalo se pouze o odpad.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet