Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ženu na přechodu srazil autobus, první pomoc jí poskytoval kolemjdoucí lékař

Dne 7. března 2012 v 15:14 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v Holešově. Došlo zde k vážné dopravní nehodě mezi linkovým autobusem a chodkyní.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů Holešov.

Ke střetu linkového autobusu a chodkyně došlo na přechodu pro chodce. Nárazem byla devětatřicetiletá žena odhozena několik desítek metrů a utrpěla velmi vážné zranění. Jako první jí pomoc poskytl lékař mimo službu, který šel kolem.

Hasiči byli na místě do jedné minuty po výjezdu z nedaleké stanice. Ženě byla poskytnuta další nezbytná pomoc a její tělo bylo zafixováno do speciálních transportních pomůcek. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byla žena naložena do sanitního vozu a odvezena do nemocnice.

Hasiči zajistili autobus proti případnému úniku provozních kapalin nebo požáru. Místo události bylo předáno policii pro další šetření. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava na důležité komunikaci v Holešově omezena a regulována.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet