Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči pořádali Den otevřených dveří

Již tradičně pořádal Sbor dobrovolných hasičů v Ostravě-Zábřehu „Den otevřených dveří hasičské zbrojnice“, který se uskutečnil ve dnech 26. – 27. května. Dětem hasiči připravili atraktivní podívanou.

Nechyběla ukázka techniky, kdy si malí i velcí mohli zblízka prohlédnout a vyzkoušet technické prostředky, jako jsou ochranné obleky, přilby, dýchací přístroje aj. Největší atrakcí byly dozajista hasičské stříkačky a hlavně automobilový žebřík Mercedes, který pro ukázku poskytl Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje územní odbor Ostrava. K vidění byla také síň tradic, kde se děti seznámily nejen s historií, ale i s technikou a uniformami používanými od začátku vzniku sboru. Opomíjena nebyla ani prevence. Na hřišti dále návštěvníci zhlédli ukázku hasičského sportu, kterou pro ně připravili mladí hasiči. Bylo připraveno i několik soutěží o drobné ceny.
Děti se zaujetím poslouchaly výklad, který pro ně byl připraven u jednotlivých atrakcí, a i když počasí moc nepřálo, můžeme říct, že se „hasičský den“ vydařil.


Vzdělavatel SDH Ostrava-Zábřeh Sitková Lenka
Sdílet