Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nezvládl řízení u Karlovic a naboural do stromu, hasiči mu již nedokázali zachránit život

Sníh a nízké teploty přispěly dnes v Libereckém kraji k několika dopravním nehodám. Tragicky dopadl náraz řidiče vozu Škoda Octavia do stromu na silnici č. 35 mezi Turnovem a Karlovicemi.

K nehodě byli krátce po půl deváté přivoláni turnovští profesionální hasiči, pomáhala také dobrovolná jednotka. Řidič jedoucí směrem od Sedmihorek dostal při předjíždění smyk.

Zaryl se do krajnice, čímž auto otočil do protisměru a narazil do silné lípy na okraji komunikace. Hasiči muže vytáhli z vozu a ihned začali s oživování, ve kterém pokračovali do příjezdu záchranářů, ale marně.

Hasiči na místě provedli protipožární opatření a na této frekventované komunikaci řídili dopravu. Na nebezpečí kluzké silnice byli upozorněni ostatní řidiči prostřednictvím rádií, povolán byl správce komunikace.


K dalším nehodám se zraněním vyjížděli také hasiči z Jablonného v Podještědí a Mimoně, kdy se v Pertolticích pod Ralskem srazila dvě osobní auta.


Bouralo se také ve Starých Splavech. Tam šlo o nehodu dvou osobních aut a dodávky.

Čelním nárazem došlo k odhození jednoho z osobních vozů do mladého porostu borovic. Abychom se k autu a člověku uvnitř dostali, museli jsme použít motorovou pilu a prořezat se,“ popsal velitel čety českolipských hasičů ppor. Jindřich Kandler.

Po vyproštění hasiči předali zraněnou osobu záchranářům. Českolipští hasiči spolupracovali u zásahu se svými kolegy z Doks.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet