Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Námraza trápí řidiče na Zlínsku už druhý den, po nehodě Superbu v něm zůstali dva lidé

Dne 9. 3. 2012 v 06:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u obce Rataje. Řidič osobního auta havaroval na namrzlé vozovce mimo komunikaci, kde narazil do stromu.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Kroměříž a Rataje došlo k havárii osobního auta zn. Š Superb.

Při nehodě se zranil jak on, tak také jeho spolujezdkyně. Oba zůstali ve vraku auta částečně zaklíněni. Na pomoc vyjeli hasiči, zdravotníci i policie.

Hasiči byli na místě zásahu za pět minut od výjezdu ze stanice. Oběma pasažérům byl nasazen fixační krční límec a následně byli oba vytaženi hasiči na páteřních deskách. Okamžitě si je do své péče převzala posádky zdravotnické záchranné služby a pacientům bylo poskytnuto nezbytné ošetření.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava na důležité komunikaci.


Od včerejších podvečerních hodin, kdy začalo na území Zlínského kraje sněžit a vozovky namrzaly, jsme zasahovali u celé série hlášených dopravních nehod a havárií. Nehody byly hlášeny především z výše položených silnic Zlínska. Při událostech v dopravě se zranilo několik osob.

V pátek výjezdy k haváriím pokračovaly a hasiči tak např. zasahovali mezi obcí Sazovice a Machová, kde vozidlo skončilo na boku a částečně v potoce.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet