Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Mikulovic se střetl vlak s osobním vozidlem

Jedno zranění si vyžádal páteční odpolední střet osobního auta a osobního vlaku na železničním přejezdu u obce Mikulovice na Třebíčsku.

Hlášení o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 15:38 hod. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč a jednotky HZS SŽDC Brno a Havlíčkův Brod.

Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že se na železničním přejezdu střetl osobní vůz značky Nissan 100 NX s osobním vlakem. Při nehodě utrpěl zranění pětatřicetiletý řidič vozidla.

Škoda na vlaku byla odhadnuta na 200 000 Kč a na vozidle 10 000 Kč. Škoda na zabezpečovacím zařízení se prozatím odhaduje na 3 – 4 milióny korun. Provoz na trati je v tuto chvíli stále přerušen.

drážní inspekce

Ještě před příjezdem záchranářů na místo události mu prvotní ošetření poskytl strojvedoucí společně s průvodčí. Zraněný muž byl následně zdravotníky převezen sanitním vozem k dalšímu ošetření do třebíčské nemocnice.

V době nehody cestovalo ve vlaku 21 cestujících, strojvůdce a průvodčí. Nikdo z nich neutrpěl při nehodě zranění. Dopravce pro cestující zajistil náhradní autobusovou přepravu.

Provoz na železniční trati Okříšky – Znojmo byl okamžitě zastaven.

Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Při nehodě došlo k úniku zhruba 150 l nafty z osobního vlaku do železničního náspu. Jednotky provedly likvidaci úniku za pomoci speciálního sorbentu.

V 17:26 hod jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč odjela zpět na základnu.

Událost vyšetřuje Policie ČR společně s inspektory Drážní inspekce.

Foto: Drážní inspekce

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet