Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto se v příkopu u Sirákova převrátilo na bok, zraněny byly tři osoby

Včera ve 21:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii auta v kopcích u Sirákova. Starší řidič nezvládl průjezd zatáčkovitým a kopcovitým úsekem mezi obcí Jasenná a Liptál, když pod vrcholem Sirákova havaroval mimo komunikaci. Auto se v hlubším příkopu převrátilo na bok a došlo ke zranění celkem tří osob.

Hlášení na tísňovou linku nevylučovalo možnost vyprošťování více zaklíněných osob, a proto krajský operační důstojník vyslal na místo více zásahových vozů.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a Vsetína se dvěma zásahovými vozy, které posílila jednotka dobrovolných hasičů z Vizovic. Později na místo vyjel také speciální vyprošťovací vůz profesionálů ze stanice Otrokovice a ze Zlína navíc vyjel i velicí důstojník směny.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Ford Fiesta.

Jako první z hasičů dorazila jednotka ze Vsetína, a to deset minut po výjezdu ze stanice. Velitel zásahu potvrdil, že ve voze cestovaly tři osoby. Dvěma z nich pomohli z vraku auta další řidiči, kteří u havárie zastavili. Řidiče z vraku následně vyprostili hasiči. Zranění byla lehčí až středně těžká.

Pacienty si do své péče postupně převzaly posádky přivolané zdravotnické záchranné služby, které poskytly další nezbytnou péči a ošetření. Zranění byli následně odvezeni do nemocnice.

Na vytažení havarovaného vozidla si velitel zásahu nechal na místo povolat jeřáb z Otrokovic. Po jeho dojezdu byl vrak auta vytažen na silnici a dále zajištěn proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena nebo i zastavena doprava na hlavním tahu I/69. Provoz byl plně obnoven až krátce před půlnocí.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet