Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Novém Městě pod Smrkem hořel dům, zasahovalo 7 jednotek

Velmi náročně začal dnešní den pro hasiče na Liberecku. V 1:40 hodin byl na linku 112 ohlášen požár rodinného domku v Sokolské ulici v Novém Městě pod Smrkem. Již při ohlášení bylo hasičům sděleno, že se dům i s garáží nachází v plamenech.

Operační důstojník na místo vyslal 7 jednotek hasičů – profesionály z Raspenavy a Liberce, dobrovolné hasiče z Nového Města pod Smrkem, Jindřichovic pod Smrkem, Lázní Libverda, Frýdlantu a Raspenavy.

Celkem se k požáru sjelo 10 cisternových vozů a z liberecké stanice byl kvůli dlouhotrvajícímu zásahu a nutnému doplnění dýchací techniky dopraven protiplynový kontejner. Vyhlášen byl II. stupeň poplachu.

Hasiči na likvidaci požáru použili několik útočných proudů, zakouřené prostory odvětrávali pomocí přetlakové ventilace. Požár s největší pravděpodobností vznikl v garáži v prvním nadzemním podlaží, odkud se dostal do 2 podlaží a až do části střešní konstrukce, kterou hasiči museli otevřít.

„Příčina je stále v šetření, přivolaný pes na vyhledávání akcelerantů hoření označil několik stop. Škoda byla stanovena na 300.000 Kč, uchráněné hodnoty na 150.000 Kč," sdělil sloužící vyšetřovatel příčin požárů mjr. Ing. Ondřej Zmrhal.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet