Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil včelín

Ve středu odpoledne došlo u obce Karlovice k rozsáhlému požáru mobilního včelína, který byl požárem zcela zničen, včetně čtrnácti včelstev.

Dne 7. 6. 2006 ve 13:37 hod. byli hasiči informováni o požáru včelína u obce Karlovice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Kostelec u Holešova a Karlovice došlo k rozsáhlému požáru mobilního velkokapacitního včelína.

Už v době příjezdu hasičů byl celý včelín v plamenech a ani rychlý zásah hasičů nedokázal zabránit celkovému zničení. Hasiči se snažili zabránit dalšímu rozšíření požáru na blízký les a nízký porost. Po uhašení plamenů byl včelín postupně rozebrán a byla dohašena skrytá ohniska požáru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo z lidí zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Majitel uvedl, že byl v dopoledních hodinách ve včelíně a ošetřoval roje. Při požáru mu uhynulo celkem čtrnáct včelstev. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně jeho nedbalost, když odešel a ponechal včelařský zakuřovač bez dozoru. V jeho nepřítomnosti odlétly žhavé části do prostor včelína, který začal hořet. Požárem byla způsobena škoda ve výši 40.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet