Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velkou cenu IZS Zlín ve sjezdovém lyžování 2012 vyhráli zdravotníci

Po několikaleté přestávce se znovu na městském svahu ve Zlíně sešli společně zástupci jednotlivých složek integrovaného záchranného systému, aby bojovali o pohár náměstka primátora města Zlína. Soutěžilo se ve slalomu speciál a v obřím slalomu.

Na lyžařský svah se dostavilo jednačtyřicet závodníků ze základních složek integrovaného záchranného systému (HZS ČR Zlín, ZZS Zlín, PČR Zlín), které doplnilo družstvo strážníků Městské policie Zlín a zástupci Magistrátu města Zlína. Soutěžilo se ve třech alpských disciplínách – 2× slalom a obří slalom. Hodnoceni byli jak jednotlivci, tak i soutěžní družstva.

Celkově zvítězil doktor Zdeněk Lacina ze ZZS Zlínského kraje, který se od mladých závodnických let stále udržuje v parádní kondici a ve všech svých jízdách byl nejrychlejší. Za ním druhý skončil ředitel MP Zlín Milan Kladniček, který zaostával jen o pomyslný chlup a nepomohla ani jeho systematická příprava v Rakousku a Itálii. Oslabené zdraví a nemoc byly jen chabou výmluvou. Třetí skončil Miroslav Kostka z Policie ČR, který jel na jistotu bedny a lehce odrazil atak kolegy Jirky „didi“ Jalůvky. Nejlepším z hasičů byl na šestém místě Dušan Vrablík. Z magistrátu byl pak nejlepší Aleš Ambros, který skončil pátý.

Parádní byl také souboj mezi ženami. O první příčku se tahaly dvě silné osobnosti ze záchranky – doktorka Danka Gabrielová a jediná řidička u záchranky Ivana „brutalní Nikita“ Baťová. Sestrovražedný boj skončil s minimálním rozdílem ve prospěch bývalé závodnice Daniely. Během závodu se nám nepodařilo zjistit, zda měla na celkový úspěch vliv její nově získaná aprobace „sportovní lékařka“. Jako třetí skončila magistrátní úřednice Ivana Holišová.

Soutěž družstev ovládla zdravotnická záchranná služba, před druhou státní policií a třetí městskou policií. Byly tak potvrzeny papírové předpoklady před závodem a výběr vhodných jedinců do závodu.

Celou soutěž provázela velmi přátelská atmosféra. Závody si nenechal ujít ani ředitel společnosti spravující svah Michal Cepek, který byl v předvečer akce ošetřován jednou ze záchranářek, a i přes utrpěný otřes mozku jí šel osobně fandit. Do závodů se zapojil také primátor města Zlína doktor Miroslav Adámek, který mezi brankami nedopadl vůbec špatně a zlatým středem jistil své úředníky.

Všem soutěžícím upřímně blahopřejeme a věříme, že za rok se na svahu zase sejdeme… Milane díky za organizaci a Michale díky za záchranné sítě. :)

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
vysledky.xls zobrazit online XLS 2 MB