Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár zasáhl rodinný dům v obci Dolík

Jednotka SDH Golčův Jeníkov je 13. 3. 2012 v 00:24 hodin vyslána Krajským operačním a informačním střediskem HZS Kraje Vysočina k požáru v rodinném domě v obci Dolík.

Na místo zásahu vyjíždějí obě družstva naší jednotky a jednotka profesionálních kolegů z požární stanice Ledeč nad Sázavou. Po příjezdu na místo zásahu, na které nás naviguje operační důstojník provádíme průzkum, při kterém je zjištěno, že došlo k zakouření dvou místností v RD.

Jednotka vyhledává příčinu zakouření a provádí přirozené odvětrání RD. Palivo v kamnech je vyneseno ještě před příjezdem jednotky. Je zjištěn silně zanesený komín, který jednotka vyčistila. Po vyčištění komína, jsou místnosti stále zakouřené a tak jednotky vyhledávají další příčinu zakouření. Následně je nalezena prasklina ve zdi, ze které vychází kouř.

Jednotky provádějí oklepání omítky z příčky a pomocí bourací sekery a motorové pily jsme příčku rozebrali a pomocí jednoho C proudu uhasili. Následně jsme provedli úklid sutin a místo zásahu bylo předáno ZPP a jednotky se vrátili zpět na své základny. Zásah probíhal v dýchací technice. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 15 000 Kč. Hasiči uchránili majetek v hodnotě 1 milion korun.

Zdroj: Hasiči Golčův Jeníkov

Sdílet