Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Citroen začal hořet za jízdy, na vině byla závada elektroinstalace

Dne 14. 3. 2012 v 01:57 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Kroměříži, Vážanech.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Vážany došlo k požáru osobního auta zn. Citroen Xsara.

Řidič osobního auta nejdříve během jízdy registroval neurčenou závadu a následně si povšiml jisker za vozem. S autem zastavil a po vystoupení zjistil požár v motorovém prostoru. Na pomoc okamžitě přivolal hasiče. Sám neměl prostředky na hašení a proti požáru tak nezasáhl. Plameny rychle zesílily a rozšířily se.

Hasiči byli u hořícího auta za čtyři minuty po výjezdu ze stanice. I přes rychlý příjezd se stačily plameny rozvinout z přední části auta i do interiéru. Bleskově bylo rozvinuto vysokotlaké vodní vedení a požár se podařilo rychle lokalizovat. Plameny byly postupně uhašeny během deseti minut. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Po výpovědi řidiče se vyšetřovatel domnívá, že příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vozu. Plameny zasáhly celou přední část auta a zasažen byl i interiér. Způsobená škoda byla odhadnuta na 30.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další části vozu za 20 tis. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet