Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

20 let stará televize začala hořet, zapálila i obývací stěnu

Prachatičtí policisté včera po poledni vyjížděli k požáru bytu, v ulici Sokolovská v Prachaticích.

Na místě zasahovali hasiči HZS Prachatice. Na místě technik HZS vyloučil úmyslné zapálení a jako příčinu pořáru stanovil technickou závadu na elektroinstalaci 20 let starého televizoru, následkem čehož došlo k požáru, který se dále rozšířil na obývací dřevěnou stěnu, ve které byl umístěn DVD přehrávač a Set-Top Box.

Ohnisko hasiči nalezli v obývacím pokoji. Na hašení jednotka použila vysokotlaký proud, následné odvětrání bylo provedeno pomocí přetlakového ventilátoru. Požár byl zcela zlikvidován přibližně za hodinu.

Vendula Matějů, tisková mluvčí HZS JHČ

Důsledkem požáru došlo k zakouření celého bytu a následně k poškození vybavení bytu, důsledkem zplodin hoření a sálavého tepla. Nájemkyni bytu vznikla škoda za nejméně 170 000 korun.

Poškozením zdí na chodbě bytu vznikla poškozené organizaci škoda za více jak 20 000 korun. Na místě požáru se nikdo nenacházel, nedošlo ke zranění osob.

Z důvodu neobyvatelnosti zakouřeného bytu bylo poškozené ženě nabídnuto náhradní ubytování. Případ policisté předali podle věcné příslušnosti HZS Prachatice.

Sdílet