Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kalendář hasiček z Českého Dubu vydělal na nový vozík, Honzík už ho má k dispozici

Jan Vursta již může jezdit svém novém vozíku. Má ho speciálně upraven pro svou postavu. Na tomto vozíku má polohovací záda, po straně jsou boční peloty a speciální podložka, na které se měkce sedí.

V neděli 3. června ho přivezl společně s maminkou, babičkou a bratrem ukázat hasičkám z kalendáře, které nemalou částku na něj přispěly. Pro holky byla velkým překvapením výplň kol u vozíku – Honza si bude holky vozit všude s sebou. Jejich fotografie a fotografie dalšího sponzora jsou na desce v kolech.

Honza je po dětské mozkové obrně a má spastickou kvadruarézu, kdy jsou postiženy všechny čtyři končetiny. Navíc má vadu zraku. Je kompletně odkázán na pomoc druhých.

Radka Ježková, hasička


Čtyři desítky tisíc nejsou všechny peníze, které děvčata vybrala. Dalších 10 000 korun putuje sdružení Aposs Liberec, které se věnuje postiženým lidem, provozuje týdenní stacionář a centrum denních služeb.

Sdružení od českodubských hasiček dostalo peníze již v minulosti ty totiž v prodeji charitativních kalendářů nejsou žádné začátečnice.


Hasičky opět nafotily kalendář, pomůžou postiženým


Své obdivovatele, které si odvážnými kalendáři získaly, však letos hodlají českodubské hasičky zklamat. Čtvrtý kalendář je na dlouhou dobu poslední.

PS: Hasičky děkují všem, kteří si kalendář zakoupili a přispěli tak na dobrou věc.

Hasičky Český Dub

Sdílet