Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend u JSDH Žeravice, to byla prevence u žáků a výcvik jednotky

Náplň víkendu 16. – 18. března 2012 byla poměrně pestrá. V pátek 16.3. navštívili dva členové JSDH Žeravice SOU Havlíčkova Kyjov – pracoviště pro praktické vyučování Kyjov Boršov.

Zde se celé dopoledne věnovali žákům v oblasti preventivně výchovné činnosti, představili vybavení a práci hasičů při nejrůznějších zásazích, a dalších činnostech.

Jako pomyslná třešnička na dortu byl příjezd CAS JSDH Kyjov, kterou žákům ochotně kolegové představili a řadu věcí z výbavy ukázali.

Celé dopoledne bylo velmi kladně hodnoceno jak samotnými žáky, ale i učitelským sborem, za spolupráci při PVČ patří členům JSDH Kyjov velký dík.


Druhou plánovanou akcí na tento víkend byl nedělní výcvik NDT. Bylo třeba seznámit řádně členy s nově pořízenými technickými prostředky, zejména univerzálním páčidlem Hooligan.

Na celé jižní Moravě jsou nově vysílány místní JPO na otevírání uzavřených prostor v případě nebezpečí z prodlení, a protože se tyto případy dějí, je třeba jednotku s postupem seznámit.

Shodou okolností se podařilo domluvit dvojici dveří „k likvidaci“, a tak byl výcvik zaměřen na násilný vstup. Legislativní zásady byly předneseny pouze ve zkratce a bude jim věnováno ještě další školení s technickým výcvikem.


Jelikož byly poskytnuté prostory přímo ideální pro výcvik, proběhl také výcvik bojového rozvinutí a užití radiostanic u zásahu.

Celý výcvik byl prováděn ve velmi dobré náladě a díky teplému počasí probíhal pouze v PS II, zúčastnilo se jej 12 členů JSDH.


Poskytnutý prostor byl dějištěm loňského požáru, o kterém Požáry.cz informovaly ve starším článku

Za poskytnutý prostor děkuje JSDH Žeravice majiteli, který nechtěl být jmenován.

Za JSDH Žeravice
Pohanka Martin

Sdílet