Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana zavalené osoby pod radlicí nakladače v obci Žulová

K pomoci s vyproštěním zavalené osoby pod radlicí nakladače vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru dvě jednotky hasičů. Oznámení o události převzala linka tísňového volání krátce před polednem.

Společně s profesionální jednotkou profesionální požární stanice Jeseník a to osádky cisternového zásahového vozidla a rovněž automobilového jeřábu vyjela i jednotka místních dobrovolných hasičů obce Žulová. Ta byla na místě události prakticky během několika minut. Pomocí hydraulického zařízení zahájila vyproštění zraněné osoby bez známek života a poté ihned hasiči osobu resuscitovali do příjezdu záchranářů. Po několika minutách se podařilo zraněného muže přivést k životu. Na místo pro další transport přiletěla letecká záchranná služba.

Po prvotní lékařské pomoci zraněnému pokračovali hasiči v pomoci z transportem k místu přistání záchranářské helikoptéry. Následně se vrátili zpět k místu události a provedli likvidaci uniklého hydraulického oleje. Dle zjištěných informací zraněný prováděl opravu hydrauliky na radlici nakladače a došlo k jejímu náhlému uvolnění a přimáčknutí osoby pod radlici.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet