Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu

Osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovalo v sobotu 10. června 2006 požár rodinného domu v obci Říkov na Náchodsku.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 12:48 hodin a na místo postupně vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, Jaroměře a Hradce Králové, dále dobrovolní hasiči z Říkova, České Skalice, Nového Města nad Metují, Jaroměře a Velké Jesenice.

Požár vypukl ve druhém patře dvoupodlažního řadového dvojdomku. Požár se rychle rozšířil dřevěnou nosnou konstrukci a poničil plochou střechu i stropy domu. Plameny poničily i strop dětského pokoje mezi prvním a druhým podlažím. Hasiči zabránili rozšíření požáru na přilehlý rodinný domek a z poškozeného domu vynesli veškerý nábytek. Kvůli hustému kouři byl celý zásah veden v dýchací technice. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 15:38 hodin. Po lokalizaci požáru hasiči rozebrali poničenou konstrukci střechy domu. Požár se podařilo zlikvidovat v 16:31 hodin. Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci. Škoda na domě byla odhadnuta na 500 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: SDH Nové Město nad Metují
Sdílet