Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při průzkumu místa požáru nalezli hasiči torzo těla

Dne 21. 3. 2012 ve 21:28 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty u obce Salaš na Uherskohradišťsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z obcí Salaš, Babice a Buchlovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v chatové oblasti u obce došlo k tragickému požáru v již dříve vyhořelé chatě.

Požár zpozorovala jedna svědkyně, která si v chatové a lesní oblasti všimla plamenů. Byl zde předpoklad, že se jedná o dřevěnou chatu a na místo vyjeli hasiči.

Jako první na místo dorazili místní dobrovolní hasiči, následováni profesionály a dalšími jednotkami. Vozy se těžkým terénem nemohly dostat až k hořící chatě, a proto byla technika odstavena. Zbylých asi 300 metrů museli hasiči rozvinout vodní vedení. Po dosažení místa zásahu ohlásil velitel, že chata o rozměru asi 5 × 6 metrů je zcela zachvácena plameny.

Po sražení plamenů byl proveden průzkum. Ve spáleništi hasiči nalezli ohořelé torzo lidského těla. Požár byl zcela uhašen a na místo byl přivolán výjezd policie i vyšetřovatelé. Velitel zásahu informoval, že chata vyhořela už jednou, a to asi před dvanácti lety. Dlouhou dobu byl zničený objekt opuštěný, až ho na podzim loňského roku začal opravovat jeden muž bez trvalého domova. Ten podle místních občanů v chatě přebýval.

V nočních hodinách na místo dorazili odborníci z Policie ČR a naši vyšetovatelé. Do pozdních hodin pracovali na místě požáru a ohledávali místo mimořádné události. V noci nebyla příčina vzniku požáru zjištěna, a proto bylo další šetření odloženo na ráno. Místo hlídala policie.

22. 3. 2012

Ráno na místo požáru znovu přijel tým vyšetřovatelů. Společně pokračují v šetření.

Foto: Policie ČR

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet