Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hrající si děti zapálily seník

Hrající si děti zapálily v neděli odpoledne seník v Miřeticích na Chrudimsku. Hasičům se do dneška nepodařilo požár zlikvidovat. Doplněna tisková zpráva.

Ačkoli v neděli odpoledne zabránili šíření ohně, seno stále hoří. Podle dostupných informací nebyl při požáru nikdo zraněn.

Hasiči vyjeli k požáru v neděli po 15:00. Přes jejich zásah se oheň rozšířil na celý objekt velkokapacitního seníku.

Ještě dnes odpoledne zasahovali v Miřeticích profesionální záchranáři z Chrudimi a Hlinska a dobrovolní hasiči z okolních měst a obcí.

Objekt budou kropit a kontrolovat zřejmě ještě celou noc, dokud seno v objektu nevyhoří.

Tisková zpráva – 3. prosince 2002

Dne 1. prosince v 15:04 hodin byl na operační středisko územního odboru HZS Chrudim oznámen požár seníku v obci Miřetice. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Chrudimi a Hlinska. Požár se rozšířil na celý objekt, kde bylo uskladněno seno. Na likvidaci požáru byly přivolány jednotky sboru dobrovolných hasičů z Hlinska, Nasavrk, Chrasti, Skutče a Miřetic. Příčina požáru je v současné době předmětem dalšího vyšetřování. S největší pravděpodobností se jednalo o hru dětí. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na dva a půl miliónů korun. Jednotky jsou ještě v tuto chvíli (3.12.) na místě.

stržm. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet